Letfrossen limetærte med brombær-topping
Is og fine iskager er perfekt som dessert. Server denne lækre iskage med en lækker limeflødeiscreme på en sprød nøddebund som afslutning på en skøn sommermiddag.
1 tærte til 10-12 personer
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
Tærtebund:
- 100 g hasselnødder eller mandler
- 100 g grovvalsede havregryn
- 100 g farin
- 100 g smør
Limecreme:
- 2-3 lime (øko)
- 4 æggeblommer
- 125 g sukker
- 1 dl sødmælk
- 150 g hvid chokolade
- 1/2 liter piskefløde
Brombærsovs:
- 500 g brombær (evt. frosne)
- 100 g sukker
- 1/2 lime (øko)
Pynt:
- mynteblade
Sådan gør du:
- Tærtebund: Hak nødder eller mandler, og rist dem sammen med havregryn og farin på en tør pande i ca. 5 min. under omrøring.
- Tag panden af varmen, og tilsæt smør. Rør rundt til det er smeltet, og pres blandingen ud i bunden af en springform (20-22 cm) foret med frysefilm eller bagepapir. Sæt den i fryseren.
- Limecreme: Skyl og tør limefrugterne. Riv skallen fint og pres saften (der skal bruges 4-5 spsk. limesaft).
- Pisk æggeblommer, sukker og mælk sammen i en gryde, og tilsæt limeskal og limesaft. Pisk over svag varme, til det bliver cremet og kommer op på ca. 70 grader. Hæld cremen i en skål.
- Hak den hvide chokolade, smelt den i den varme creme, og afkøl fuldstændig.
- Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i limecremen. Hæld cremen i formen med den frosne bund, dæk med frysefilm, og sæt den tilbage i fryseren i mindst 3 timer.
- Brombærsovs: Bland bær, sukker, fintrevet limeskal og 1 spsk. limesaft i en gryde, og giv det et stille opkog under låg. Tag låget af, og kog sovsen igennem i 5-8 min. Blend ca. en tredjedel af sovsen, og bland med resten. Afkøl.
- Servering: Tag tærten ud af formen, sæt den på et fad, og lad den temperere i 30-60 min. – til cremen er blevet lidt blød, men stadig kan skæres i pæne stykker. Pynt med noget af brombærsovsen, og mynteblade, og servér resten af sovsen til.