Letsaltet lammekølle med flødespinat og ærter
Læg en lammekølle i en mild saltlage dagen før. Resultatet er en saftig og smagfuld steg her sat sammen med forårsfriskt tilbehør.
5-6 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 1 lammekølle 2 kg
- 25 g smør
Saltlage:
- 3 liter vand
- 3 dl groft salt
- 1 dl sukker
- 1 spsk. helt sort peber
- 5 laurbærblade
- 1 citron (øko)
Flødespinat:
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 25 g smør
- 500 g frisk spinat (renset)
- 4 dl piskefløde
- 500 g ærter (frosne)
- evt. citronsaft
- salt og peber
Tilbehør:
- kogte kartofler
Sådan gør du:
- Saltlage: Kog vand, salt, sukker, krydderier og strimler af citronskal godt igennem, og afkøl lagen fuldstændig.
- Læg lammekøllen i saltlagen; brug stor og kraftig frysepose, og sæt den i køleskabet i 24 timer.
- Tag lammekøllen op af saltlagen, si krydderierne fra lagen. Dup lammekøllen tør, smør den med smør, og drys krydderierne fra lagen over. Tilsæt citronskiver, og stik et stegetermometer i på det tykkeste sted. Pak det hele ind i stanniol på en bradepande, og sæt det i en kold ovn.
- Tænd på 175 grader, og steg i 1½-2 timer – til centrumstemperaturen er 62 grader. Åbn pakken, skru op til 220 grader, og brun lammekøllen i ca. 15 min. – til centrumstemperaturen er 65 grader.
- Flødespinat: Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem blanke i smør i en gryde eller sauterpande. Tilsæt fløde, og kog det igennem i 10-15 min., til konsistensen bliver cremet.
- Tilsæt spinaten, og vend rundt, til den falder sammen. Tilsæt ærterne, og kog i 2-3 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær lammekøllen i tynde skiver, og servér med flødespinat og kogte kartofler.