Luksus chokoladescones

Luksus chokoladescones

Forkæl familien og vennerne med scones spækket med den bedste chokolade.

ca. 16 stk.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. fint salt
  • 125 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 dl piskefløde
  • ca. 1 dl mælk
  • 75 g hvid chokolade
  • 75 g mørk chokolade
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Kom mel i en skål sammen med bagepulver, sukker og salt. Smuldr smørret i melet, og tilsæt æggene.
  2. Saml dejen med fløde og mælk. Er dejen for tør, tilsættes lidt mere mælk. Hak chokoladen, og ælt i dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hvile ca. 30 min.
  3. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et køkkenbord i ca. 2 cm’s tykkelse.
  4. Udstik dejen til scones med en udstikker på ca. 5 cm i diameter.
  5. Læg scones på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Bag i 12-15 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.