Lun & lækker lumumba
Der findes ikke noget bedre end en kop varm kakao med flødeskum på en kold dag. Det skulle da lige være en kop varm kakao med flødeskum OG cognac - også kendt som en lumumba. Den får du opskriften på her:
4-6 kopper
Total:15 minutter
Ingredienser
- 1 l sødmælk
- 250 g mørk chokolade
- 1 dl cognac
- Tilbehør:
- Flødeskum og et drys hakket mørk chokolade
Sådan laver du lumumba
- Varm mælken op under omrøring sammen med chokolade brækket i små stykker. Når chokoladen er smeltet, tages gryden fra varmen.
- Kom cognac i. Server i kopper eller krus med flødeskum og et drys hakket chokolade.
- TIP: Du kan undlade cognac og i stedet give flødeskummet et drys kanel.
De bedste opskrifter på hjemmelavet gløgg
-
Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
-
Julegløgg med portvinsrosiner
-
Fransk gløgg: Vin chaud med marsala
-
Pink gløgg med granatæblesaft og rosévin
-
Hjemmelavet gløgg
-
Krydret hvid gløgg
-
Klassisk gløgg
-
Skøn gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin
-
Gløgg: Hvid gløgg med hyldeblomst
-
Gløgg
-
Hvid gløgg med mandler