Lys vermouth i grønne glas

Din nye yndlingsdrink: Lys vermouth med smag af jul

Dittes bud på en lækker juledrik er en lys vermouth med appelsin, kardemomme og vanilje. Den kan drikkes over isterninger, med tonic eller bruges i en julet negroni. Og så ser det ekstra julet og dekorativt ud med en skive tørret appelsin.

Personer:8

Total:5-6 dage

Arbejdstid:10 min.

Ingredienser

  • 1 flaske hvidvin, gerne tør
  • 1,5 dl vodka
  • 125 g sukker
  • 1 g tørret malurt
  • 8 kardemommekapsler
  • 6 skiver appelsin
  • 2 stjerneanis
  • 1/2 god vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i et stort glas, og lad blandingen trække i 5-6 dage. Vend glasset hver dag, så sukkeret bliver opløst.
  2. Sigt drikken. Server med isterninger og evt. en skive tørret appelsin. Opbevar den på køl.

Ditte Ingemann arbejder som madfotograf og kogebogsforfatter og har udgivet 20 forskellige kogebøger. Hun bor sammen med sin kæreste Christian i en lejlighed på Nørrebro. 

Se @ditsen eller ditteingemann.dk