Nu kan du få en helt ny slags chokolade for første gang
For første gang i 80 år er det lykkedes forskerne at skabe en helt ny type chokolade, som ser markant anderledes ud end dem, vi kender.
Der findes gode nyheder. Og så finder der RIGTIG gode nyheder. For alle chokoladeelskere, må det her siges at være i den sidste kategori.
I forvejen kender vi alle den mørke chokolade, mælkechokolade og den hvide chokolade.
Men nu er det lykkedes for Barry Callebaut, en af verdens førende producenter af chokolade- og kakaoprodukter, at opfinde en fjerde type chokolade: En lyserød chokolade kaldet "Ruby".
En revolution inden for chokoladeforskning, hvor den seneste store nyhed var for 80 år siden, da Nestlé opfandt den hvide chokolade, forklarer Barry Callebaut på deres hjemmeside.
Her er ikke tale om en hvid chokolade, der blot er farvet. For første gang er det nemlig lykkedes forskerne at udnytte egenskaberne i den rødlige Ruby-kakaobønne til at skabe den nye type chokolade, som har taget 13 år at udvikle.
Ruby-bønnen giver den karakteristiske lyserøde farve til chokoladen, der efter sigende skulle have en ny smag, som hverken er bitter, mælkeagtig eller sød, men derimod en intens smagsoplevelse af frugtige bær og behagelig sødme i en fløjlsblød mundfuld.
Chokoladen er blevet præsenteret for det kinesiske marked i september 2017, men producenten bag har store ambitioner om at sende den ud i hele verden.
– Vi ser frem til at samarbejde med vores partnere om at introducere dette innovative gennembrud på markedet og gøre den nye Ruby-chokolade tilgængelig for chokoladeproducenter og forbrugere over hele verden som den fjerde type chokolade ved siden af mørk, mælke og hvid chokolade, fortæller Peter Boone, Barry Callebauts chef for udvikling og kvalitet.
Her på redaktionen krydser vi fingre for, at den snart rammer Danmark!