Mac and cheese med hokkaido og grønkål
Den amerikanske nationalret makaroni og ost er her tilføjet ovnbagt hokkaidogræskar og frisk grønkål, som både giver retten farve, fylde og smag.
4-6 personer
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 1 stor hokkaido (ca. 1500 g)
- 1-2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Sovs:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 25 g smør
- 3 spsk. mel
- ½ liter mælk
- muskatnød
Endvidere:
- 400-500 g kort pasta (f.eks. fusilli, conchiglie eller kort makaroni)
- 1 pose snittet grønkål (150 g)
- 125 g revet ost (f.eks. gruyere eller cheddar)
- 75 g revet parmesanost
Pynt:
- 2-3 spsk. græskarkerner
Tilbehør:
- grøn salat
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask græskarret, skær det igennem, og fjern tråde og kerner. Skær græskarret i både, og derefter i mindre stykker (2x2 cm). Vend dem med olivenolie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 20 min.
- Sovs: Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Steg dem bløde og blanke i smør. Rør melet i løgene, og bag det igennem under omrøring. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og kog sovsen i 6-8 min.
- Sæt 3 liter vand og 2 spsk. salt over at koge til pastaen, og kog den al dente (med bid) efter pakkens anvisning.
- Blend mælkesovsen sammen med ca. halvdelen af de bagte græskarstykker, og kog den igennem. Tilsæt grønkål, og kog i 2-3 min. Smag til med salt og peber, og tilsæt de to slags revet ost og resten af de bagte hokkaidostykker.
- Dryp den færdig kogte pasta af i en sigte (gem lidt pastavand), og vend den sammen med sovsen. Juster evt. konsistensen med pastavand.
- Server straks eller anret i et ovnfast fad eller i ovnfaste skåle, og drys med græskarkerner og revet ost. Sæt fad eller skåle i ovnen i 5-8 min., til overfladen er gylden.