Mac'n'cheese med skinke og svampe

Mac'n'cheese med skinke og svampe

Brug efterårets fantastiske svampe i alverdens lækre retter. Her er der tilføjet blandede svampe i den klassiske pastaret mac'n'cheese, der giver retten et skønt twist.

4 personer

Ingredienser

  • 400 g pasta, gerne macaroni
  • 500 g blandede svampe, f.eks. brune champignon og kejserhatte
  • 250 g kogt skinke eller hamburgerryg
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • 30 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 7 dl mælk
  • 150 g revet ost, gerne en blanding af flere slags
  • 4-5 spsk grov rasp
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen i letsaltet vand, til den er cirka 2 minutter fra at være færdigkogt.
  2. Rens svampene, skær dem i mundrette stykker, og steg dem på en pande i lidt olie, til de tager farve. Skær skinken i tern, og hak persillen.
  3. Smelt smørret i en gryde, kom hvedemel i, og rør det godt sammen. Kom nu mælken i lidt efter lidt, til du får en opbagt sauce.
  4. Lad saucen simre ved svag varme et par minutter, og smelt herefter osten i saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  5. Fordel pasta, skinke, svampe og persille i et smurt ovnfast fad. Hæld ostesaucen over, og drys med rasp.
  6. Bag i en 200 grader varm ovn i cirka 15-20 minutter, til toppen er gylden og sprød. Server eventuelt med en god salat med vinaigrette.

Tip

I stedet for skinke eller hamburgerryg kan du også benytte stegt bacon i tern eller en rest kylling fra gårsdagens aftensmad. Alternativt kan du komme squash og sauteret og afdryppet spinat i for en grøn version.