Mad-muffins med fuldkorn
Bag disse lækre muffins med fuldkornsmel og 4 variationer af sundt og lækkert fyld. Spis dem til morgenmad eller som lækkert mellemmåltid.
10 stk.
Ingredienser
- Grunddej:
- 200 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 1 spsk rørsukker
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2,5 dl minimælk
- 1 æg
- 2 spsk oliven- eller rapsolie
Sådan gør du:
- Sådan gør du:
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Pisk mælk, æg og olie sammen og rør eller pisk denne blanding til en ensartet dej med de tørre ingredienser samt det valgte fyld (se nedenfor).
- Fyld dejen i muffinsforme af papir og bag ved 200° i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
- 4 x lækkert fyld til dine muffins
- Den søde: 100 g grofthakkede, tørrede trane-, sol- og kirsebær.
- Energi pr. stk.: 190 kcal., fedt 21%, protein 10%, kulhydrat 69%.
- Den suppevenlige: 35 g groftreven parmesan, 1 spsk friskskåret, tørret rosmarin.
- Energi pr. person: 170 kcal., fedt 27%, protein 14%, kulhydrat 59%.
- Den frokostvenlige: 100 g dampet, velafdryppet og grofthakket spinat + 1 tsk reven muskatnød.
- Energi pr. person: 160 kcal., fedt 25%, protein 12%, kulhydrat 63%.
- Den italienske: 75 g grofthakkede oliven, 50 g grofthakkede soltørrede tomater, 1 spsk friskskåret timian.
- Energi pr. person: 170 kcal., fedt 29%, protein 12%, kulhydrat 59%.