muffins med fuldkorn

Mad-muffins med fuldkorn

Bag disse lækre muffins med fuldkornsmel og 4 variationer af sundt og lækkert fyld. Spis dem til morgenmad eller som lækkert mellemmåltid.

10 stk.

Ingredienser

  • Grunddej:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl minimælk
  • 1 æg
  • 2 spsk oliven- eller rapsolie

Sådan gør du:

  1. Sådan gør du:
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  3. Pisk mælk, æg og olie sammen og rør eller pisk denne blanding til en ensartet dej med de tørre ingredienser samt det valgte fyld (se nedenfor).
  4. Fyld dejen i muffinsforme af papir og bag ved 200° i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
  5. 4 x lækkert fyld til dine muffins
  6. Den søde: 100 g grofthakkede, tørrede trane-, sol- og kirsebær.
  7. Energi pr. stk.: 190 kcal., fedt 21%, protein 10%, kulhydrat 69%.
  8. Den suppevenlige: 35 g groftreven parmesan, 1 spsk friskskåret, tørret rosmarin.
  9. Energi pr. person: 170 kcal., fedt 27%, protein 14%, kulhydrat 59%.
  10. Den frokostvenlige: 100 g dampet, velafdryppet og grofthakket spinat + 1 tsk reven muskatnød.
  11. Energi pr. person: 160 kcal., fedt 25%, protein 12%, kulhydrat 63%.
  12. Den italienske: 75 g grofthakkede oliven, 50 g grofthakkede soltørrede tomater, 1 spsk friskskåret timian
  13. Energi pr. person: 170 kcal., fedt 29%, protein 12%, kulhydrat 59%.