Madfestival

De 7 bedste madfestivaler i år – med corona-tiltag

Vi giver dig her overblik over sommeren og efterårets madfestivaler, hvor du kan få inspiration under skønne maddage. Alle følger de myndighedernes retningslinjer i forhold til den aktuelle situation omkring covid-19 på afholdelsestidspunktet.

Sulter du efter gode mad- og drikkeoplevelser – nu måske mere end nogensinde før?

Så er der godt nyt til dig, der har lyst til at tage på madfestival. Efter alt blev aflyst tidligere på året på grund af corona-epidemien, har nogle af landets madfestivaler nytænkt deres koncepter, så de igen kan byde på spændende (og sikre) maddage med corona-venlige tiltag.

Vi har her samlet vores bud på nogle af landets mest interessante madfestivaler, som finder sted i løbet af 2020. 

Her får du hyggelige dage med fokus på gode råvarer, dygtige kokke og masser af oplevelser – mens vi passer på hinanden og overholder myndighedernes retningslinjer!

Forkæl dine festival-smagsløg her: 

Madland 2020 festival.jpg

Madland – Københavns nye madfestival

Hvornår: 26. august - 25. september

Vi kan ikke fortsætte, som vi plejer – heller ikke med vores madvalg.” Det mener ildsjælene, der sammen har skabet Københavns nye madfestival: Madland, der starter 26. august og løber en måned frem med masser af events rundt om i byen.

For hvordan skaber vi et mere bæredygtigt madsystem? Festivalen er en platform for madelskere, og her mødes passionerede madiværksættere, kokke og fødevareproducenter - fra landmand til fiskere - med alle festivalens gæster.

Madlands aktiviteter og begivenheder er fordelt rundt om i hele København og omegn. Der er omkring 60 events i alt – og du kan tilmelde dig ét eller flere:

Mad:skolen – workshops, hvor du fx kan lære at lave traditionelle japanske retter med dansk tang, at smage på oste, lave grønnere retter, eller du kan blive klogere på, hvordan du selv kan dyrke svampe derhjemme.

Mad:samtalen – debatter og talks om fremtidens madforbrug. Fra madspild og CO2-aftryk til snak om kaffe, chokoladesmagning – eller et underholdende ’Bønnemøde’ med topkokken Francis Cardenau og Trine Krebs i Staldkøkkenet den 2. september. 

Mad:hjemmet – bliv klogere på den mad, vi laver hjemme. Kom til bage-workshop, høst friske grøntsager og krydderurter eller lær mere om, hvordan du kan mindske dit eget CO2-aftryk.

Mad:byen – om den mad og drikke, vi indtager ude. Sker på byens spisesteder, restauranter og beværtninger. Spis fx med topkokke, tag til vinsmagning, oplev en ægte trøffel-”fest” – eller kom til kåringen af Årets Osteret den 20. september.

Mad:landet – fokus på mad fra landet. Besøg fx en gård, mød lokale landmænd, når de sælger deres produkter på ’Grøntmarked’ den anden søndag i oktober på Refshaleøen – eller hop på din cykel torsdag 24. september og kør med Cykelkokken og 19 andre gæster ud i det blå, hvor I spiser en femretters menu og har en snak om bæredygtighed og overforbrug.

Mad:havet – alt om mad fra havet. Køb en takeaway ”fiske-picnickurv” fra Fiskeslagteren i Kødbyen, tag til skaldyrsaften på STUD!O, lær om blæksprutter, lav dine egne fiskepølser - eller tag børnene med til rundvisning i Bølgemarken ved Kalvebod Brygge.   

Der er begrænset tilmelding til hver enkel event. Se hele kalender her

Læs meget mere om festivalen her.

Tag ud i det blå med Cykelkokken, kom til 'Bønnemøde' med Francis Cardenau og Trine Krebs, lær at lave japansk mad - eller tag på stort Grøntmarked. Der er masser af aktiviterer og events under Madland-dagene. (Foto: Susanne Baden Jensen)

 

Madkultur med FOOD – 4 x popup events

Hvornår: 28. og 29. august, samt 5. september

FOOD (Food Organisation of Denmark) står normalt bl.a. bag Copenhagen Cooking & Food Festival, som desværre er aflyst i år. I stedet de valgt at hylde madkulturen ved at afholde spændende madbegivenheder. Her kan du møde danske stjernekokke, som tryller lækkerier frem rundt om i hele landet - men vær hurtig, da der er rift om billetterne.

Fredag 28. august kan du komme til ’Gemyse x Tothaven’, der arrangerer en sensommermiddag under åben himmel på Tothavens besøgsgård og gårdmejeri. Køb billet her

Lørdag 29. august dukker selveste Søren Gericke op på Søllestedgaard, hvor han laver en særlig en pop-up middag. Læs mere her

Lørdag 29. august og lørdag 5. september kan du komme til ’Madfortællinger fra jorden – en aften på Rabarbergaarden’. Efter en rundtur på gården, indtager du middagen i idylliske rammer i et telt på toppen af Rabarbergaardens mark. Fokus er på gårdens mange grøntsager, og drikkevarerne er lokalt producerede. Begge aftner er der inviteret en særlig gæst, som arbejder på at styrke lokale fødevarer og livet på landet. Gæsten afsløres op til den pågældende aften. Køb billet her

Tivoli madfestival jubilæumshaven.jpg

Det er første gang, der afholdes Tivoli Mad & Vin Festival. (Foto: PR)

Tivoli Mad & Vin Festival

Hvornår: Fra 29. august til 20. september

Kom til spændende maddage i verdens næstældste forlystelsespark midt i centrum af København, når Tivoli forvandler sig til en ægte mad-oase med events. Deltag fx i madmarked, krebsegilde, udstilling af landbrugsmaskiner, chokoladefestival, kåring af Danmarks bedste sommelier og meget mere.

Festivalen løber over tre uger og er den største satsning i Tivoli i år, som afholder den i samarbejde med Landbrug & Fødevarer. Her har de ønsket at skabe en festival, som både favner alt fra den nysgerrige foodie til den travle børnefamilie, der savner inspiration til aftensmaden.

Odense madfestival 2.jpg

Du kan se datoer for de forskellige begivenheder her

SPIS! Odense Food Festival afholder bl.a. madmarked på Flakhaven. (Foto: Masa Films)

SPIS! Odense Food Festival - Det fineste fra Fyn

Hvornår: 11. - 12. september

På den årlige madfestival i Odense på Flakhaven er kærligheden til mad – og fynske råvarer – i fokus. Oplev spændende talks, hvor aktører fra branchen taler om fødevarer, madtrends og meget mere. 

Du kan købe lokale specialiteter på det store madmarked, besøge området med særligt fokus på mad fra den vilde natur, eller tage børnene med i det særlige madområde for dem. Missionen er at udbrede madkultur til den næste generation og bringe mennesker sammen gennem mad af fynske råvarer.

Læs mere om SPIS! Odense Food Festival her.

Copenhagen Burger & Beer Festival

Hvornår: 25. - 27. september 

Hvis du holder lige så meget af en god burger, som vi gør her på redaktionen – hvor vi fx har skrevet guiden til de ti bedste burgere i København - er dette festivalen for dig.

Ude under åben himmel på Amager Strand i København afholdes Copenhagen Burger & Beer Festival den sidste weekend i september. Kom og smag på lækre øl og forskellige varianter af den amerikanske "nationalret". Om fredagen kan du smage på de ni burgere fra hele landet, som er udvalgt til finalen blandt over 250 kandidater - og du kan afgive DIN stemme - i konkurrencen om Danmarks Bedste Burger, mens selve finalen og kåringen finder sted om lørdagen med egen fagjury og flere kategorier.

Følg Danmarks Bedste Burger her

Copenhagen Beer Week – en uge med god øl

Hvornår: 3. - 11. oktober

Copenhagen Beer Week (CPHBW) skulle oprindeligt være afholdt i maj, men nu får vi alligevel glæde af denne helt nye "øl-uge" fra 3. til 11. oktober. Få stillet tørsten, mens du møder forskellige bryggerier, barer og ølbrands fra hele Danmark. Det er første gang, at mange fra den danske ølbranche er gået sammen for at sætte fokus på dansk øl, gastronomi og bryggerkultur.

CPHBW afholder unikke, sjove og lærerige arrangementer, der har til formål at fremhæve den danske øl. Den strækker sig over 8 dage og foregår på barer, restauranter, bryggerier, spillesteder, museer, gallerier, universiteter og inddrager en bred vifte af aktører rundt om i byen.