Majsgratin

Majsgratin

Skøn gratin med majs, bacon og løg...

(2-3 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stegetid/bagetid: 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 75 g bacon (i tern eller strimler)
  • 15 g smør
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1-2 stilke blegselleri (fintsnittet)
  • 1 rød peberfrugt (fintsnittet)
  • 250 g majskerner (friske eller frosne)
  • 1½ dl cremefraiche 18% eller fløde
  • 1 spsk mel
  • salt og peber
  • evt. 2 spsk revet ost
  • 2 spsk hakket persille

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Brun bacontern i en dyb pande og tilsæt smør. Vend rundt og tilsæt løg og hvidløg.
  3. Steg et par min. og tilsæt selleri ogpeberfrugt. Steg underomrøring et par min., tilsæt majskerner og tag panden af varmen.
  4. Rør cremefraiche/fløde sammen med mel ogrør det i retten. Krydr med salt og peber oghæld det i et smurt ovnfastfad.
  5. Drys evt. med ost og sæt fadet i ovnen 25-30 min., til gratinen er gennembagt, og overfladen er gylden.
  6. Drys med persille og server som tilbehør ellersom selvstændig ret med brød til.