Majsgratin
Skøn gratin med majs, bacon og løg...
(2-3 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stegetid/bagetid: 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 75 g bacon (i tern eller strimler)
- 15 g smør
- 1 lille løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1-2 stilke blegselleri (fintsnittet)
- 1 rød peberfrugt (fintsnittet)
- 250 g majskerner (friske eller frosne)
- 1½ dl cremefraiche 18% eller fløde
- 1 spsk mel
- salt og peber
- evt. 2 spsk revet ost
- 2 spsk hakket persille
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Brun bacontern i en dyb pande og tilsæt smør. Vend rundt og tilsæt løg og hvidløg.
- Steg et par min. og tilsæt selleri ogpeberfrugt. Steg underomrøring et par min., tilsæt majskerner og tag panden af varmen.
- Rør cremefraiche/fløde sammen med mel ogrør det i retten. Krydr med salt og peber oghæld det i et smurt ovnfastfad.
- Drys evt. med ost og sæt fadet i ovnen 25-30 min., til gratinen er gennembagt, og overfladen er gylden.
- Drys med persille og server som tilbehør ellersom selvstændig ret med brød til.