Makronsnitter med rabarbermarmelade
Servér små, fine snitter til kaffen.
12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: 45 min.
- Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- ½ stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljesukker)
- 1 æggeblomme
- evt. 1 spsk. vand (koldt)
- Fyld:
- 250 g rabarber- eller hindbærmarmelade
- Makronmasse:
- 400 g marcipan
- 3 æggehvider
- 100 g sukker
- Drys:
- mandelsplitter (eller -flager)
- 1½ spsk. sukker
Sådan bager du makronsnitter
- Mørdej: Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand.
- Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Udrul dejen til en firkant på 20x28 cm, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.
- Makronmasse: Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs.
- Pisk revet marcipan i. Fordél makronmassen over marmeladen. Drys med mandelsplitter og sukker.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min. Afkøl på en bagerist, og skær i snitter.