Mandel-is med bær

Mandel-is med bær

Skøn cremet is med mandler, marcipan og sommerens røde bær på toppen.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Indfrysningstid: 2-3 timer
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 25 g sukker
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
  • ½ l piskefløde (letpisket skum)
  • 200 g ren rå marcipan (groftrevet)
  • 50 g mandelsplitter
  • Tilbehør:
  • ca. 200 g friske hindbær og ribs

  1. Pisk æggeblommer ogsukker hvidt og skummendeog tilsæt citronskal. Vend flødeskum og marcipan i ismassen med en dejskraber.
  2. Drys mandelsplitter i bunden af 6 portionsformeog hæld iscremeni dem. Lad isenstivne i fryseren i ca. 2 timer.
  3. Hvis den er helthård, når den skal serveres, sættes den ca. 30 min. i køleskabet først, så den bliver blødere. Dyp formene i varmt vand, så isen løsner sig, og vend den ud på tallerkner. Pynt medfriske hindbær og ribs.