Mandelcupcakes med rabarberguf

Mandelcupcakes med rabarberguf

(6 små eller 12 store)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Kager:
  • 75 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 125 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 1 dl mælk eller fløde
  • 200 g rabarber (skåret i stykkker på 1⁄2 x 1⁄2 cm)
  • Guf:
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)
  • 75 g sukker
  • ca. ¾ dl rabarbersaft

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak mandlerne groft og bland dem med de tørre ingredienser.
  3. Pisk smør ogsukker cremet og pisk ægget i. Tilsæt mandelmelblanding,mælk ograbarber.
  4. Fordel dejen i 6-12 muffinforme ellerkopper og bag dem midt i ovnen i 18-20 min. Tjek med en tandstikker,om de er gennembagte og stil dem til afkøling på en rist.
  5. Guf: Pisk æggehviderne over et varmt (næsten kogende) vandbad og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt saft ogpisk, til skummet bliver stift og blankt – ca. 5min. Tag det af varmen og pisk, til det er afkølet.Pynt kagerne med guf.