Mandelcupcakes med rabarberguf
(6 små eller 12 store)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- Kager:
- 75 g mandler
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 125 g smør
- 150 g sukker
- 1 æg
- 1 dl mælk eller fløde
- 200 g rabarber (skåret i stykkker på 1⁄2 x 1⁄2 cm)
- Guf:
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)
- 75 g sukker
- ca. ¾ dl rabarbersaft
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Hak mandlerne groft og bland dem med de tørre ingredienser.
- Pisk smør ogsukker cremet og pisk ægget i. Tilsæt mandelmelblanding,mælk ograbarber.
- Fordel dejen i 6-12 muffinforme ellerkopper og bag dem midt i ovnen i 18-20 min. Tjek med en tandstikker,om de er gennembagte og stil dem til afkøling på en rist.
- Guf: Pisk æggehviderne over et varmt (næsten kogende) vandbad og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt saft ogpisk, til skummet bliver stift og blankt – ca. 5min. Tag det af varmen og pisk, til det er afkølet.Pynt kagerne med guf.