Marengskage med kaffecreme
10-12 pers.
Ingredienser
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 75 g hakkede hasselnødder
- Kaffecreme:
- 1½ dl vand
- 200 g sukker
- 3 blade husblas
- 2 spsk. nescafé-pulver
- 150 g blødt smør
- 2 dl piskefløde
- Pynt:
- 1 spsk. kakaopulver og frisk mynte
- Pisk æggehviderne stive. Pisklidt sukker i ad gangen, og pisktil sej marengs. Vend hasselnøddernei. Tegn 1 cirkel med endiameter på 22 cm på et stykkebagepapir. Smør papiret medsmør. Fordel marengsen herpå,lav en fordybning i midten, somen stor ”fuglerede”. Bag bundenved 125 gr. i 1 time på midtersteovnribbe. Sluk for ovnen, og ladbunden stå heri ca. ½ time. Afkølbunden.
- Udblød husblassen i koldt vandca. 10 min. Kog vand og sukkersammen i en gryde, til sukkereter opløst. Tag gryden fra varmen.Udrør kaffepulveret i blandingen.Rør knuget husblas heri. Afkølved stuetemperatur.
- Pisk smørret luftigt med enhåndmixer. Pisk sukkerlagen,som nu er lidt geléagtig, i lidt adgangen til en luftig masse. Piskfløden til skum, og vend det ikaffemassen. Køl cremen et partimer tildækket i køleskab. Fordelcremen i marengsens fordybning.Sigt kakaopulver over. Pynt evt.med lidt flødeskum og mynteblade.