Marmorkage med appelsin og nutella

Marmorkage med appelsin og nutella

En skøn og saftig marmorkage med et strejf af appelsin, der er perfekt til en hyggestund med en god kop eftermiddagskaffe.

10 personer

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal
  • 225 g hvedemel
  • ¾ tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 75 g nutella
  • 2 spsk. kakao
  • Til formen:
  • Lidt blødt smør og ca. 4 spsk. rasp

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker sammen, gerne med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt appelsinskal.
  2. Vend hvedemelet blandet med bagepulver i sammen med mælk. Tag halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør nutella og kakao i.
  3. Smør en bageform f.eks. en stor brødform (ca. 10 x 30 cm) med blødt smør. Drys med rasp. Hæld løs rasp ud af formen. Du kan også vælge at fore formen med bagepapir. Kom først halvdelen af den mørke dej, herefter den lyse dej i. Og herefter resten af den mørke dej.
  4. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. på anden nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.