Verdens bedste marmorkage
Den holder, den gode gamle marmorkage! Og herlig er den jo også at se på. Her får du en god opskrift på lækker gammeldags marmorkage.
2 stk. marmorkager
Total:1 time
Ingredienser
Verdens bedste marmorkage
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kakao
- 3 spsk. appelsinsaft og 2 tsk. revet appelsinskal
- smør til formen
Sådan laver du marmorkage
- Rør smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem hvert af dem.
- Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i røreskålen, og rør dejen sammen.
- Tag ca. en tredjedel fra, og rør kakaopulveret i sammen med appelsinsaft og -skal.
- Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1-liters bageform, evt. beklædt med bagepapir.
- Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af den lyse dej. Gør det samme med form nr. 2.
- Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 gr. i ca. 45 min.
- Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.
Marmorkage opskrift: Lyserød
- 250 g smør (blødt)
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl mælk
- ca. 2 spsk. rødbedelage (eller lidt rød frugtfarve)
Marmorkage opskrift: Lyserød
- Rør smør og sukker luftigt.
- Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring.
- Bland mel og bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen. Rør gradvist mælk i.
- Tag halvdelen af dejen fra, og rør rødbedelage i dejen.
- Læg den hvide dej i bunden af en smurt sandkageform på 1,5 l.
- Læg derefter den lyserøde dej i et jævnt lag ovenpå. Rør lidt rund i dejen med en kniv, så kagen bliver marmoreret.
- Lav et 2 cm dybt snit i midten af kagen.
- Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader, til der ikke er rå dej på, når du stikker i midten af kagen med et træspyd. Lad kagen afkøle på bagerist, og skær den i skiver inden servering.
- Kagen smager dejligt lun og friskbagt til en friskbrygget kop kaffe eller te.