Mayonnaise

    Der intet så lækkert som hjemmerørt mayonnaise - her får du Katrine Klinkens trin-for-trin guide til at røre den lækreste mayonnaise.

    Ca. 3 dl

    Ingredienser

    • Arbejdstid: 15 min.
    • Holdbarhed ca. 1 døgn
    • 2-3 friske æggeblommer, evt. pasteuriserede
    • 1 tsk. salt
    • 2-3 tsk. dijonsennep
    • 2-3 tsk. citronsaft eller eddike
    • ca. 2 dl olie – neutralt smagende og/eller olivenolie
    • friskkværnet peber
    • evt. friske krydderurter

    1. Rør æggeblommer godt med salt. Tilsæt sennep og citronsaft eller eddike.
    2. Tilsæt olien dråbevis til æggeblommen bliver tyktflydende.
    3. Rør derefter olien i en tynd stråle i mayonnaisen, til den er cremet. Er mayonnaisen ved at skille røres straks lidt koldt vand i.
    4. Smag til med salt og peber.
    5. Tilsæt evt. hakkede friske krydderurter.