Mazarin

Mazarin med peanut topping

Saftig og med skøn mandelsmag – MUMS!

Mazarin med peanut-topping

Ca. 16 stykker

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

150 g mandler

200 g lyst rørsukker

2 tsk. bagepulver

korn af 1 stang vanilje

4 æg str. L

1 dl olivenolie

100 g marcipan

Peanut-topping:

150 g mørk chokolade

150 g peanutbutter med crunch

1½ spsk. sirup

3 spsk. piskefløde

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Blend mandlerne til en grov mandelmel – de skal ikke smuttes inden.

3. Rør mandelmel sammen med rørsukker og bagepulver. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i blandingen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Tilsæt gradvist olivenolie, og pisk til en ensartet dej.

4. Riv marcipanen, og vend i dejen.

5. Fordel dejen i en kvadratisk form, ca. 22 x 22 cm foret med bagepapir. Dæk kagen med stanniol, og bag kagen i midten af ovnen i ca. 35 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.

6. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Kom peanutbutter, sirup og fløde i chokoladen, og rør til en ensartet creme. Fordel toppingen på kagen, og lad det stivne, inden kagen skæres i firkanter.

► SE OGSÅ: Citron cupcakes

► SE OGSÅ: Hjemmelavet bounty

► SE OGSÅ: Små chokoladekager med dulce de leche