Mazarintærte med chokolade og granatæble
Klassisk med et tvist
1 stk. til ca. 8 pers.
Ingredienser
- Mazarintærte med chokolade og granatæble
- Mørdej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 1 æg
- Mazarinmasse:
- 100 g blødt smør
- 150 g sukker
- 250 g ren, rå marcipan
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- Desuden:
- 150 g mørk chokolade
- 25 g smør
- 1 granatæble
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis.Saml dejen med ægget. Pak dejen i plastfilm,og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Foer en tærteform, firkantet 22 x 22 cm elleren rund på 24 cm i diameter med dejen.
- Rør smør og sukker sammen. Riv marcipanen,og rør den i. Massen skal være ensartet. Komæggene i et ad gangen. Rør hvedemel i. Kommazarinmassen i tærten.
- Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbeca. 40 min. Stik et spid i kagen og se, om den ergennembagt, er der rå dej på, skal den have lidtlængere. Afkøl kagen.
- Hak chokoladen. Smelt chokolade og smørover vandbad eller i mikroovn. Smør det overkagen. Lad det stivne. Halver granatæblet, ogtag kernerne ud. Drys lidt kerner over kagen, ogserver resten til i en skål.