Mhmm... kirsebærsaft!
Lav masser af flasker af den skønneste kirsebærsaft, så du også kan nyde smagen af solmodne kirsebær og sommer, når det bliver efterår.
Kirsebærsaft
1 kg kirsebær
3 dl vand
4 sure æbler
350 g lys rørsukker pr. liter saft
1 tsk. konserveringsvæske pr. liter saft (atamon)
1. Skyl bærrene, og kom dem i gryden sammen med vandet. Skræl æblerne, del i kvarte, fjern kernehusene, og læg i gryden med bær.
2. Læg låg på, og bring frugt og bær langsomt i kog. Kog ved svag varme ca. 15 min.
3. Si saften gennem et klæde (kom et tyndt viskestykke i en si) eller en saftpose. Lad den stå og dryppe af i ca. 1 time.
4. Mål saften, og hæld i gryden sammen med sukkeret. Kog ca. 5 min. uden låg. Skum saften, og tilsæt konserveringsvæske. Hæld saften på skoldede flasker.
Tip
Brug en tragt og en kande, så går ingen saft til spilde.