Mild løgtærte
(8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Stege/bagetid: 1 time
- Fryse-egnet
- Dej:
- 100 g durummel
- 125 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 125 g koldt smør
- ½ dl koldt vand
- Fyld:
- 4-5 løg
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk timian
- 2 spsk lys vineddike (f.eks. sherryvineddike)
- ¼ l piskefløde
- 2 æg
- salt og peber
- Bland de to slags melmed salt og hak detkolde smør i. Saml dejen med koldt vand. Pakdejen ind og lad denhvile koldt i min. 1 time.
- Rul dejen ud og læg deni en tærteform (ca. 26cm). Prik bunden meden gaffel og stil den ifryseren i 30 min. Bagtærtebunden ved 200grader i 12-15 min. ogstil den til afkøling påen rist. Skru ned til 175grader.
- Pil løgene, halvér demog snit dem fint. Sautérdem langsomt blødei olivenolie i min. 15min. og tilsæt finthakkettimian, vineddike,salt og peber. Kog detnæsten tørt og tilsæt piskefløde.Kog det igennemunder omrøringog tag det af varmen.
- Blend løgmassen sammenmed æg til en blødcreme og hæld den itærtebunden. Bag tærtenmidt i ovnen i ca. 40min. Servér tærten luneller afkølet (ikke kold).