Millionbøf med rodfrugt, øl & kartoffelmos

Millionbøf med rodfrugt, øl & kartoffelmos

Skøn millionbøf med kartoffelmos - her har vi lavet en 'nordisk' udgave af millionbøffen med rodfrugter og øl - selvfølgelig med kartoffelmos til!

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: 20 min.
  • Millionbøf:
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder eller pastinak
  • 1 bundt persille
  • 50 g tørsaltet bacon
  • 200 g hakket vildtkød eller svinekød
  • 2 dl øl
  • 2 dl bouillon eller vand
  • 1 laurbærblad
  • 2 tsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
  • 1 spsk. æbleeddike
  • sort peber i kværn
  • groft salt
  • 2 tsk. majsstivelse eller sovsejævner
  • Kartoffelmos:
  • 500 g kartofler
  • 1 dl varm mælk
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • Tilbehør: tyttebærsyltetøj eller gelé

Sådan laver du nordisk millionbøf

  1. PIL løget, og hak det fint. Skræl rodfrugterne, og skær dem i små stykker. Skyl persillen, og hak den.
  2. SKÆR bacon i strimler, og steg dem gyldne i en dyb pande. Tilsæt kødet, og brun det under omrøring i 4-5 min.
  3. TILSÆT løg og rodfrugter, og steg under omrøring i 2-3 min. Hæld øl og bouillon (eller vand) ved, tilsæt laurbærblad og timian, og lad retten simre i 8-10 min. Smag til med æbleeddike, salt og peber, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  4. SKRÆL kartoflerne, skær dem groft ud, og kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre – ca. 15 min. Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på komfuret til kartoflerne er tørre. Mos dem med en kartoffelmoser, eller pres dem gennem en purépresse. Rør varm mælk og smør i mosen med en træske, og smag til med salt og peber.
  5. SERVÉR millionbøf med kartoffelmos, persilledrys og tyttebær eller gelé.