Millionbøf med rodfrugt, øl & kartoffelmos
Skøn millionbøf med kartoffelmos - her har vi lavet en 'nordisk' udgave af millionbøffen med rodfrugter og øl - selvfølgelig med kartoffelmos til!
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: 20 min.
- Millionbøf:
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 persillerødder eller pastinak
- 1 bundt persille
- 50 g tørsaltet bacon
- 200 g hakket vildtkød eller svinekød
- 2 dl øl
- 2 dl bouillon eller vand
- 1 laurbærblad
- 2 tsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
- 1 spsk. æbleeddike
- sort peber i kværn
- groft salt
- 2 tsk. majsstivelse eller sovsejævner
- Kartoffelmos:
- 500 g kartofler
- 1 dl varm mælk
- 25 g smør
- salt og peber
- Tilbehør: tyttebærsyltetøj eller gelé
Sådan laver du nordisk millionbøf
- PIL løget, og hak det fint. Skræl rodfrugterne, og skær dem i små stykker. Skyl persillen, og hak den.
- SKÆR bacon i strimler, og steg dem gyldne i en dyb pande. Tilsæt kødet, og brun det under omrøring i 4-5 min.
- TILSÆT løg og rodfrugter, og steg under omrøring i 2-3 min. Hæld øl og bouillon (eller vand) ved, tilsæt laurbærblad og timian, og lad retten simre i 8-10 min. Smag til med æbleeddike, salt og peber, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
- SKRÆL kartoflerne, skær dem groft ud, og kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre – ca. 15 min. Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på komfuret til kartoflerne er tørre. Mos dem med en kartoffelmoser, eller pres dem gennem en purépresse. Rør varm mælk og smør i mosen med en træske, og smag til med salt og peber.
- SERVÉR millionbøf med kartoffelmos, persilledrys og tyttebær eller gelé.