Minestronesuppe: En klassisk italiensk suppe
Her får du en god og nem opskrift på minestronesuppe, der er dejlig fyldig i smagen, og så er den oven i købet sund. Se her, hvordan du laver en lækker minestronesuppe med bacon, suppehorn og hakkede tomater.
Minestronesuppe til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 stængler selleri
- 1 gulerod
- ½ courgette
- 50 g bacon
- 1 spsk. olie
- 6 dl hønsekødsbouillon
- 2 dåser flåede tomater el. cherrytomater
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 3 laurbærblade
- 100 g pastanudler
- Tilbehør til minestronesuppe:
- Hakket persille og groft brød
Sådan laver du minestronesuppe
- Hak løg og hvidløg groft. Skær selleri, gulerod og courgette i små tern. Skær bacon i mindre stykker, og steg dem i olie, til baconen er sprød. Læg baconen på fedtsugende papir, og hæld lidt af fedtstoffet fra.
- Kom alle grønsagerne i gryden, og steg det i olie ca. 5 min. under omrøring. Kom baconen tilbage i gryden, og hæld bouillon, de flåede eller hakkede tomater, tomatkoncentrat og laurbærblade i.
- Lad suppen koge ca. 7 min. Tilsæt suppehorn, og kog dem møre i suppen. Spis den varme minestronesuppe drysset med persille og groft brød til.
Minestrone med fisk og rejer
Minestrone laves som udgangspunkt med bacon i tern eller lidt røget skinke, men du kan faktisk også godt lave den klassiske italienske suppe med fisk. Her får den kendte italienske grønsagssuppe lidt ekstra lækkert fyld med torsk og rejer. Få den lækre opskrift på suppe her:
Foto: Thomas Hergaard
Opskrift: Christine Bille Nielsen
Arbejdstid: 30 min. Ikke fryse-egnet. Opskriften er til 4 personer
- 2 porrer (i ringe)
- 2 stilke bladselleri (i små tern)
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl hvidvin (kan undlades)
- 2 dåser hakkede tomater
- ½ l grønsagsbouillon
- 100 g suppehorn eller andre små pastaer
- 250 g torskefilet
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 bundt persille (finthakket) eller andre friske krydderurter
- Salt og peber
- 150 g rejer
- 150 g ærter
- Tilbehør: brød eller flutes
Annonse
Sådan laver du minestrone suppe med fisk og rejer:
- Svits porrer og bladselleri i olien i en stor gryde. Tilsæt evt. hvidvin, tomater og bouillon. Lad suppen koge i 15 min.
- Kog suppehornene næsten møre i letsaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
- Skær torsken i tern på 2 x 2 cm. Smag suppen til med hvidløg, persille, salt og peber.
- Tilsæt torsk, rejer, suppehorn og ærter, kog op og lad suppen koge i 2 min.
- Servér med brød eller flutes.