Små fine minilagkager, som ungerne vil elske
Tag ungerne med i køkkenet og lav de fineste små lagkager. Her får du opskriften på fine små lagkager, som du selv kan lave. Bag lagkagebundene i muffinsforme, så de får den helt rigtige mini-størrelse. Fyld lagkagebundene med hindbær eller blåbær, marmelade og piskefløde.
6 små lagkager
Total:1 time
Ingredienser
- Bundene:
- 60 g blødt smør
- 75 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 1 spsk. citronsaft
- ½ dl mælk
- 125 g hvedemel
- 1 lille tsk. bagepulver
- Pynt:
- ½ l piskefløde
- 250 g hindbær eller blåbær eller en blanding
- 6 spsk. hindbær eller blåbærmarmelade
- Glasur:
- 4 dl flormelis
- ca. 3 spsk. vand
Sådan laver du mini-lagkager
- 1. Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det sammen med en håndmikser, til det er cremet. Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i skålen. Pisk igen ca. 1 min. Kom citronsaft, mælk, hvedemel og bagepulver i skålen. Pisk igen i kort tid, kun lige til dejen er blandet.
- 2. Kom dejen i 6-7 store muffinforme. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem.
- 3. Kom bærrene i en si, og skyl dem med koldt vand. Afdryp dem godt. Skær 6 af muffinsene over. Smør den nederste del med marmelade. Fordel lidt bær over. Hvis du bruger hindbær, kan du mose dem lidt med en gaffel. Læg toppen over.
- 4. Kom flormelis i en skål, og rør vandet i til en glat glasur. Fordel lidt glasur over hver lille lagkage.
- 5. Kom piskefløden i en skål. Pisk fløden til skum med en håndmikser. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt flødeskum på kagernes kant. Pynt kagerne med friske bær på toppen. Har du bær og flødeskum tilovers, så server det til i små skåle.