Opskrift på små lagkager

Små fine minilagkager, som ungerne vil elske

Tag ungerne med i køkkenet og lav de fineste små lagkager. Her får du opskriften på fine små lagkager, som du selv kan lave. Bag lagkagebundene i muffinsforme, så de får den helt rigtige mini-størrelse. Fyld lagkagebundene med hindbær eller blåbær, marmelade og piskefløde.

6 små lagkager

Total:1 time

Ingredienser

  • Bundene:
  • 60 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ dl mælk
  • 125 g hvedemel
  • 1 lille tsk. bagepulver
  • Pynt:
  • ½ l piskefløde
  • 250 g hindbær eller blåbær eller en blanding
  • 6 spsk. hindbær eller blåbærmarmelade
  • Glasur:
  • 4 dl flormelis
  • ca. 3 spsk. vand

Sådan laver du mini-lagkager

  1. 1. Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det sammen med en håndmikser, til det er cremet. Slå ægget ud i en kop, og hæld det ned i skålen. Pisk igen ca. 1 min. Kom citronsaft, mælk, hvedemel og bagepulver i skålen. Pisk igen i kort tid, kun lige til dejen er blandet.
  2. 2. Kom dejen i 6-7 store muffinforme. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem.
  3. 3. Kom bærrene i en si, og skyl dem med koldt vand. Afdryp dem godt. Skær 6 af muffinsene over. Smør den nederste del med marmelade. Fordel lidt bær over. Hvis du bruger hindbær, kan du mose dem lidt med en gaffel. Læg toppen over.
  4. 4. Kom flormelis i en skål, og rør vandet i til en glat glasur. Fordel lidt glasur over hver lille lagkage.
  5. 5. Kom piskefløden i en skål. Pisk fløden til skum med en håndmikser. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt flødeskum på kagernes kant. Pynt kagerne med friske bær på toppen. Har du bær og flødeskum tilovers, så server det til i små skåle.

TIP

Har du ikke så meget tid, kan du købe færdige lagkagebunde og stikke lagkagebundene ud med et glas til små bunde.