Minimazariner med svesker, appelsin og chokolade

Minimazariner med svesker, appelsin og chokolade

Bag nogle søde "visitkager" til en hyggelig julekomsammen. Det er kager til voksne, og man kan nemt komme til at spise mere end én.

ca. 24 stykker

Total:1 time

Fyld:

  • 125 g bløde svesker
  • 2 spsk. appelsinlikør (eller appelsinsaft)
  • 175 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 125 g blødt smør (+ lidt til formene)
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 50 g mel
  • ¼ tsk. salt
  • 75 g appelsinmarmelade
  • 2 æggehvider
  • 75 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 75 g marcipan
  • evt. fintrevet appelsinskal eller guldstøv
  • små linseforme (ca. 6 cm)

Sådan gør du:

  1. Fyld: Skær sveskerne i små stykker, og mariner dem i likør eller saft i mindst 20 min. – og gerne natten over.
  2. Dej: Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker og smør.
  3. Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt mel, salt og appelsinmarmelade.
  4. Pisk æggehviderne luftige, tilsæt sukker, og pisk det stift. Vend marengsmassen i dejen.
  5. Vend de marinerede svesker i dejen, og fyld den i små smurte portionsforme.
  6. Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og sæt dem til afkøling på en rist. Tag dem ud af formene efter 10-15 min.
  7. Glasur: Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.
  8. Rør chokoladen blank, smør den på kagerne, og lad den stivne.
  9. Læg marcipanen i en frysepose, og rul den tyndt ud i posen.
  10. Spræt posen op, og udstik til små julede figurer. Læg dem på kagerne, og pynt evt. med fintrevet appelsinskal eller spiseligt guldstøv.

Tip:

De små udstikkere fandt vi hos panduro.com