Hjemmelavet miso ramen

Hjemmelavet miso ramen

Denne japanske miso ramen med blandt andet gulerodsstrimler, kål og bønnespirer smager helt fantastisk. Og så er den nem at lave.

4 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 4 gulerødder
  • 1 lille spidskål
  • 500 g hakket kalv- og gris
  • 100 g bønnespirer
  • 1 liter god kogende fjerkræsbouillon
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. soja
  • 4 spsk. miso paste (f.eks fra
  • Clearspring)
  • 4 tsk. sesamolie
  • 200 g ramen nudler (f.eks fra
  • Santa Maria)
  • Pynt:
  • Forskellige slags spirer (kan
  • undværes)

Sådan gør du

  1. Kog æggene, til de bliver hårdkogte. Afkøl og pil dem. Skær dem i halve, og gem dem til senere.
  2. Pil hvidløg, og hak det fint. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler. Snit kålen i mindre stykker.
  3. Opvarm olie i en gryde eller wok, og svits hvidløg sammen med hakket ingefær.
  4. Tilsæt det hakkede kød, og steg ved hård varme, til kødet deler sig, og får stegeskorpe.
  5. Kom gulerodsstrimler og kål sammen med bønnespirer i gryden, og steg i nogle min., til de bliver møre.
  6. Hæld den kogende bouillon i gryden. Krydr med sukker og soja. Smelt miso-paste i suppen, og rør rundt.
  7. Kom nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over dem. Dæk skålen til med film, og lad nudlerne trække i 10 min. Dræn nudler, og kom dem i serveringsskåle.
  8. Hæld nu den varme ramen suppe med kød og grønt over. Pynt med halve hårdkogte æg. Dryp en teske sesamolie i hver skål, og drys med diverse spirer.