Hjemmelavet miso ramen
Denne japanske miso ramen med blandt andet gulerodsstrimler, kål og bønnespirer smager helt fantastisk. Og så er den nem at lave.
4 personer
Ingredienser
- 4 æg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 4 gulerødder
- 1 lille spidskål
- 500 g hakket kalv- og gris
- 100 g bønnespirer
- 1 liter god kogende fjerkræsbouillon
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. soja
- 4 spsk. miso paste (f.eks fra
- Clearspring)
- 4 tsk. sesamolie
- 200 g ramen nudler (f.eks fra
- Santa Maria)
- Pynt:
- Forskellige slags spirer (kan
- undværes)
Sådan gør du
- Kog æggene, til de bliver hårdkogte. Afkøl og pil dem. Skær dem i halve, og gem dem til senere.
- Pil hvidløg, og hak det fint. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler. Snit kålen i mindre stykker.
- Opvarm olie i en gryde eller wok, og svits hvidløg sammen med hakket ingefær.
- Tilsæt det hakkede kød, og steg ved hård varme, til kødet deler sig, og får stegeskorpe.
- Kom gulerodsstrimler og kål sammen med bønnespirer i gryden, og steg i nogle min., til de bliver møre.
- Hæld den kogende bouillon i gryden. Krydr med sukker og soja. Smelt miso-paste i suppen, og rør rundt.
- Kom nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over dem. Dæk skålen til med film, og lad nudlerne trække i 10 min. Dræn nudler, og kom dem i serveringsskåle.
- Hæld nu den varme ramen suppe med kød og grønt over. Pynt med halve hårdkogte æg. Dryp en teske sesamolie i hver skål, og drys med diverse spirer.