Mmmm... safranboller med appelsinsmør

Mmmm... safranboller med appelsinsmør

Perfekte til eftermiddagsteen eller weekendens hygge-morgenbord!

Bløde, luftige med en let krydret smag af safran. Spis bollerne nybagte med smør, der er rørt med revet appelsinskal. Uhm ...

Tid: ca. 20 minutter plus hæve- og bagetid.

(ca. 10 stk.)

50 g smør

2,5 dl mælk

25 g gær

1 brev safran á 0,5 g (fås i bl.a. Irma)

1 spsk. kogende vand

revet skal af 1 økologisk appelsin

50 g brun farin

2 æg str. L

ca. 600 g hvedemel

1 æg til pensling

Drys:

flormelis

Appelsinsmør:

100 g blødt smør

revet skal af 1 økologisk appelsin.

1. Smelt smørret ved svag varme, og kom det i en skål med mælken. Væsken skal have stuetemperatur. Opløs gæren i væsken.

2. Hæld kogende vand over safranen, og lad safranen stå, til den er opløst.

3. Kom den opløste safran i væsken sammen med revet appelsinskal, brun farin og æg. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen – hold lidt af melet tilbage. Ælt, til dejen er glat og smidig.

4. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.

5. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Form til 10 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag i forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Afkøl bollerne, før de pyntes med et drys flormelis.

7. Rør smørret blødt med revet appelsinskal, og server appelsinsmørret til bollerne.

LÆS OGSÅ: Bag sunde boller og brød

LÆS OGSÅ: Lækre kanelbagels med rosiner