Mmmm... safranboller med appelsinsmør
Perfekte til eftermiddagsteen eller weekendens hygge-morgenbord!
Bløde, luftige med en let krydret smag af safran. Spis bollerne nybagte med smør, der er rørt med revet appelsinskal. Uhm ...
Tid: ca. 20 minutter plus hæve- og bagetid.
(ca. 10 stk.)
50 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær
1 brev safran á 0,5 g (fås i bl.a. Irma)
1 spsk. kogende vand
revet skal af 1 økologisk appelsin
50 g brun farin
2 æg str. L
ca. 600 g hvedemel
1 æg til pensling
Drys:
flormelis
Appelsinsmør:
100 g blødt smør
revet skal af 1 økologisk appelsin.
1. Smelt smørret ved svag varme, og kom det i en skål med mælken. Væsken skal have stuetemperatur. Opløs gæren i væsken.
2. Hæld kogende vand over safranen, og lad safranen stå, til den er opløst.
3. Kom den opløste safran i væsken sammen med revet appelsinskal, brun farin og æg. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen – hold lidt af melet tilbage. Ælt, til dejen er glat og smidig.
4. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
5. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Form til 10 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag i forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Afkøl bollerne, før de pyntes med et drys flormelis.
7. Rør smørret blødt med revet appelsinskal, og server appelsinsmørret til bollerne.
LÆS OGSÅ: Bag sunde boller og brød
LÆS OGSÅ: Lækre kanelbagels med rosiner