Mørbrad med krydret marinade og stegte ris med spidskål

Mørbrad med krydret marinade og stegte ris med spidskål

Skøn dansk mørbrad af gris med et asiatisk tvist med krydrede ris. Nem og lækker middag!

4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 600 g afpudset svine- mørbrad (1-1½ stk.)
  • ½ spsk. olie

Marinade:

  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. balsamico
  • 2 spsk. sesamolie (gerne ristet, eller anden koldpresset olie)
  • 2 spsk. flydende honning (eller sirup)
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. revet frisk ingefær 1 hakket, frisk chili (eller 1 tsk. chiliflager)
  • 2 dl vand

Stegte ris:

  • 250 g basmatiris (gerne fuldkorn)
  • 1 spidskål
  • 2-3 æg
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 200 g grønne ærter (friske eller frosne)

Pynt:

  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • evt. persille eller koriander

Sådan gør du:

  1. Del mørbrad i halve, og brun dem på alle sider på en varm pande med olie.
  2. Marinade: Pisk marinaden sammen, og hæld den over kødet. Vend det rundt, skru ned, og lad kødet
  3. simre under låg i 12- 15 min. eller i ovnen ved 200 grader – til centrumstemperaturen er 62-65 grader.
  4. Stegte ris: Kog risene efter pakkens anvisning, og afkøl dem. Del kålen i kvarter, og skær stokken ud. Snit kålen fint. Pisk æggene sammen i en skål.
  5. Varm en wok eller stor pande op med lidt olie, og steg hurtigt kålen, til det falder sammen. Tilsæt de løsnede, kogte ris og sojasauce, og varm igennem under omrøring.
  6. Bred risblandingen ud til kanten af wokken/panden, så der bliver et hul i midten. Hæld æggene i, og lad dem akkurat blive til røræg.
  7. Tilsæt ærter, bland det hele godt sammen, og smag til med sesamolie. Drys med fintsnittede forårsløg og sesamfrø (evt. ristede).
  8. Skær kødet i skiver, og server med de stegte ris.

Tip:

Kog gerne risene dagen før, så de er helt kolde.