Mørbrad med krydret marinade og stegte ris med spidskål
Skøn dansk mørbrad af gris med et asiatisk tvist med krydrede ris. Nem og lækker middag!
4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 600 g afpudset svine- mørbrad (1-1½ stk.)
- ½ spsk. olie
Marinade:
- 3 spsk. sojasauce
- 2 spsk. balsamico
- 2 spsk. sesamolie (gerne ristet, eller anden koldpresset olie)
- 2 spsk. flydende honning (eller sirup)
- 1 spsk. majsstivelse
- 2 fed knust hvidløg
- 1 spsk. revet frisk ingefær 1 hakket, frisk chili (eller 1 tsk. chiliflager)
- 2 dl vand
Stegte ris:
- 250 g basmatiris (gerne fuldkorn)
- 1 spidskål
- 2-3 æg
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. sesamolie
- 200 g grønne ærter (friske eller frosne)
Pynt:
- 1 bundt forårsløg
- 2 spsk. sesamfrø
- evt. persille eller koriander
Sådan gør du:
- Del mørbrad i halve, og brun dem på alle sider på en varm pande med olie.
- Marinade: Pisk marinaden sammen, og hæld den over kødet. Vend det rundt, skru ned, og lad kødet
- simre under låg i 12- 15 min. eller i ovnen ved 200 grader – til centrumstemperaturen er 62-65 grader.
- Stegte ris: Kog risene efter pakkens anvisning, og afkøl dem. Del kålen i kvarter, og skær stokken ud. Snit kålen fint. Pisk æggene sammen i en skål.
- Varm en wok eller stor pande op med lidt olie, og steg hurtigt kålen, til det falder sammen. Tilsæt de løsnede, kogte ris og sojasauce, og varm igennem under omrøring.
- Bred risblandingen ud til kanten af wokken/panden, så der bliver et hul i midten. Hæld æggene i, og lad dem akkurat blive til røræg.
- Tilsæt ærter, bland det hele godt sammen, og smag til med sesamolie. Drys med fintsnittede forårsløg og sesamfrø (evt. ristede).
- Skær kødet i skiver, og server med de stegte ris.