Uhm... ærtesuppe og smørstegte sild

Uhm... ærtesuppe og smørstegte sild

Prøv denneskønne sommersuppe med friskbælgede ærtereller server smørstegte sild a la mormor til dine sommergæster...

GRØN ÆRTESUPPE MED SPRØDE CROUTONER

Brug sæsonens friskbælgede ærter til en let sommersuppe. Suppen kan serveres lun eller kold som forret eller som et let aftensmåltid.

Tid: ca. 20 min. plus kogetid

(4 pers.)

1 løg

1 kartoffel

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 dl hvidvin

500 g ærter i bælg – eller 200 g fine frosne ærter

5 dl grønsagsbouillon  

2 dl sødmælk

salt og peber

saft af 1 citron

200 g daggammelt brød

20 g smør

1 potte frisk basilikum

1.

Pil og hak løget. Skræl kartoflen, og skær i små tern.

2.

Varm olien i en gryde, og steg løg og kartofler, til løget er klart. Tilsæt hvidvin, og kog ind til det halve.

3.

Tilsæt ærter og bouillon, og kog suppen ved svag varme uden låg i ca. 15 min., til kartoflerne er møre. Tilsæt mælk, og blend suppen. Smag til med salt, peber og citronsaft. 

4.

Skær brødet i tern. Smelt smørret på en pande, og rist brødet, til det er gyldent. Server suppen med croutoner og frisk basilikum.

Stegte sild med kold persillesauce


SMØRSTEGTE SILD MED KOLD PERSILLESAUCE

Skøn og enkel sommer(hus)mad. Kan du få hornfiskefileter, så brug dem gerne i stedet for sild.

Tid: ca. 30 min.

(4 pers.)

1 spidskål

1 bundt gulerødder med top

1 bundt grønne asparges

8 sildefileter (kan erstattes af hornfiske-

fileter)

1-2 spsk. grovkornet sennep

1 bundt dild

lidt rugmel

salt og peber

50 g smør til stegning

Kold persillesauce:

1 dl persille

2 dl yoghurt naturel

2 spsk. mayonnaise

1 spsk. sød sennep

salt og peber

Tilbehør:

Nye kogte kartofler

1.

Fjern de yderste blade af spidskålen. Halver kålen, fjern stokken, og skær

kålen i kvarter.

2.

Skræl gulerødderne, og lad et lille stykke af toppen blive på. Knæk den

nederste træede ende af aspargesene.

3.

Damp grønsagerne møre i en gryde med låg.

4.

Smør sildefileterne med sennep, og læg lidt dild på hver filet. Fold fiskene sammen, og fæstn med grillspyd. Vend fiskene i rugmel tilsat salt og peber.

5.

Smelt smørret på en pande, og steg fiskene på begge sider, til de er sprøde.

6.

Skyl og slyng persillen tør. Kom persille i en blender sammen med yoghurt, mayonnaise og sød sennep. Kør til en grøn ensartet creme. Smag til med salt og peber. 

7.

Server sildefileterne med dampet sommergrønt, kold persillesauce og kogte kartofler.

Prøv også: Bagte rabarber med råcreme