Moussaka med friske tomater
Fin middelhavsmad: masser af grønt og ikke ret meget kød. Lav den dagen inden, den skal spises, den kan lunes eller nydes kold med brød som tilbehør.
4 personer
Ingredienser
- 2-3 auberginer
- 1 stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- 1 kg tomater
- 250 g hakket kød (lam, okse)
- 1 chili
- olivenolie
- salt, peber og 1 tsk. kanel
- Låg
- 2½ dl græsk yoghurt
- 3 æg
- 1 dl revet parmesan
- Auberginerne vaskes, skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med lidt salt. Løg og hvidløg pilles og hakkes, og tomaterne skylles, skæres igennem på tværs og klemmes fri for alt det bløde, inden de skæres i små stykker. Frugtkødet skæres fra chilien, og den hakkes fint.
- Løg, hvidløg og chili svitses let. Halvdelen tages fra, og de hakkede tomater tilsættes. Tomatsaucen koger småt i 20 min.
- Kødet svitses i lidt olie eller i sit eget fedt. Resten af løgblandingen tilsættes sammen med salt, peber, kanel og lidt vand (eller evt. saft uden kerner fra tomaterne) og koger ca. 15 min.
- Et ovnfast fad smøres med olie og beklædes med aubergineskiver, der stikker 3-4 cm op over kanten af fadet. Læg kødsauce, aubergineskiver og tomatsaucen lagvis. Bag moussakaen ved 175 gr. i ca. 30 min.
- Pisk yoghurten sammen med æg og ost, hæld massen over det øvrige og bag moussakaen ved 175 gr. i ca. 30 min., eller til låget er stivnet.
- TIDSFORBRUG: 1TIME OG 45 MIN.HERAF ARBEJDSTID: 20 MIN.