Muffins med græskar og pekannødder
Lige nu er der masser af græskar og friske nødder. Prop dem i disse lækre muffins, der smager skønt til en kop varm te.
12 muffins
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 20-25 min.
- 550 g græskar
- 90 g sukker
- 2 spsk. ahornsirup
- Nøddeknas:
- 180 g pekannødder
- 1½ tsk. sukker
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- ½ tsk. kanel
- 375 g hvedemel
- 175 g brun sukker
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 30 g pekannødder
- 2 æg
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 1 dl kærnemælk
- 1 dl vindruekerneolie
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær græskarret i fine skiver, og kom dem i et ildfast fad sammen med sukker og sirup.
- Sæt fadet i ovnen i 8-10 min., til kødet er blødt. Mos kødet.
- Nøddeknas:
- Hak pekannødderne groft, og kom dem i en skål sammen med sukker, vaniljeekstrakt og kanel. Bland det godt.
- Kom mel, sukker, kanel, bagepulver og grofthakkede pekannødder i en skål, og bland det godt. Tilsæt æg, vaniljeekstrakt, kærnemælk, olie og græskarmos, og bland det godt.
- Kom dejen i 12 smurte muffinforme. Fyld dem kun halvt op. Kom nøddeknas på toppen, og tryk det lidt ned i dejen.
- Bag kagerne i ovnen i 20-25 min., og lad dem afkøle på en bagerist i et par min., inden du evt. tager dem ud af formene.