Muffins med græskar og pekannødder

Muffins med græskar og pekannødder

Lige nu er der masser af græskar og friske nødder. Prop dem i disse lækre muffins, der smager skønt til en kop varm te.

12 muffins

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 20-25 min.
  • 550 g græskar
  • 90 g sukker
  • 2 spsk. ahornsirup
  • Nøddeknas:
  • 180 g pekannødder
  • 1½ tsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • ½ tsk. kanel
  • 375 g hvedemel
  • 175 g brun sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 30 g pekannødder
  • 2 æg
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 dl vindruekerneolie

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skær græskarret i fine skiver, og kom dem i et ildfast fad sammen med sukker og sirup.
  3. Sæt fadet i ovnen i 8-10 min., til kødet er blødt. Mos kødet.
  4. Nøddeknas:
  5. Hak pekannødderne groft, og kom dem i en skål sammen med sukker, vaniljeekstrakt og kanel. Bland det godt.
  6. Kom mel, sukker, kanel, bagepulver og grofthakkede pekannødder i en skål, og bland det godt. Tilsæt æg, vaniljeekstrakt, kærnemælk, olie og græskarmos, og bland det godt.
  7. Kom dejen i 12 smurte muffinforme. Fyld dem kun halvt op. Kom nøddeknas på toppen, og tryk det lidt ned i dejen.
  8. Bag kagerne i ovnen i 20-25 min., og lad dem afkøle på en bagerist i et par min., inden du evt. tager dem ud af formene.