Hjemmelavede myslibarer: Myslitern
Lad børnene bage! Disse myslitern er lige til at gå til for både små og store barnehænder.
ca. 12 tern
Ingredienser
Opskrift på: Myslitern
- 1 dl mandler
- 4 dl havregryn
- 3 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- 1 dl sukker
- 4 spsk. ahornsirup eller flydende honning
- 4 spsk. mælk
- 2 dl rosiner
- Tænd ovnen på 200 gr. Hak mandlerne, evt. gennem en persillehakker. Du kan også hakke dem med en kniv, de skal være hakket mellemfint.
- Kom mandler, havregryn, sesamfrø, olie og salt i en skål, og bland det godt. Spred det ud på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Stil pladen i ovnen på midterste ovnribbe i 10 min. Tag pladen ud, og lad det stå 15 min. Skru ovnen ned på 175 gr.
- Kom imens sukker, ahornsirup og mælk i en gryde, og bring det i kog, mens du rører i det med en grydeske. Skru ned for varmen, og kog det, mens du rører i ca. 3 min. Blandingen er meget varm, så pas på, du ikke brænder dig på den. Afkøl blandingen 5 min.
- Kom havregrynsblandingen og rosiner i en skål. Kom sirupsblandingen i, og rør godt rundt med en grydeske.
- Kom bagepapir i en brødform, ca. 10 x 25 cm. Pres blandingen ud i formen. Brug bagsiden af en spiseske til at presse det godt sammen med.
- Stil formen i ovnen på midterste ovnribbe, og bag ved 175 gr. i ca. 15 min., til overfladen er gylden. Afkøl på bagerist i formen.
- Tag den store mysliplade, og læg den på et skærebræt. Skær den i 10 tern. Pak dem evt. i pergamentpapir eller i husholdningsplastfilm, så er de lige til at tage med, f.eks. i sportstasken.