Nat og dag snitter med havtorn
En klassiker med et syrligt twist. Vi giver dig her de skønne nat og dag snitter med havtorn.
5 stk.
Ingredienser
- 150 g smør
- 200 g hvedemel
- 50 g mandelmel eller smuttede malede mandler
- 50 g flormelis
- korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 2 æggeblommer
- 1¼ dl mælk
- 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
- ½-1 stang vanilje
- 2 spsk. sukker
- 1½ tsk. majsstivelse
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 1 dl havtornmarmelade
- 1 portion hvid og mørk chokoladeglasur (se bokstekst)
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemel og mandelmel. Tilsæt flormelis, vanilje og æggeblommer. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab.,
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op (ca. 1 min.). Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl.
- Del dejen i to stykker. Hvert stykke ruller du ud til en rektangel (8 cm bred og 35 cm lang, dejen skal være ca. ½ cm tyk). Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel havtornmarmelade over, og kom creme ovenpå. Læg den anden dejplade over, og pres dejkanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Pensl kagen med æg, pensl godt henover samlingerne.
- Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- Skær kagen i ca. 7 cm snitter, som du halverer til 2 trekanter.
- Fordel den hvide glasur på halvdelen af snitterne og kakaoglasuren på resten. Lad glasuren stivne.