Nem dessert: bagte rabarber med råcreme

Nem dessert: bagte rabarber med råcreme

MUMS - det er rabarbertid! Brug forårets fine og syrligestængler til en skøn dessert serveret med sød råcreme.

BAGTE RABARBER MED RÅCREME

Tid: ca. 25 minutter plus bagetid.

(4 pers.)

Bagte rabarber:

500 g rensede rabarber

150 g lyst rørsukker

Råcreme:

1 vaniljestang

1 bæger pasteuriserede æggeblommer, 2 stk.

1 spsk. flormelis

2 dl cremefraiche, 18 %

1.

Skær rabarberne i små stykker á ca. 1 cm. Vend rabarber med sukker, og fordel dem i et ovnfast fad med bagepapir.

2.

Bag rabarberne i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30 minutter. Afkøl dem.

3.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen til en luftig masse. Vend forsigtig cremefraiche heri.

4.

Fordel rabarberne med saft i fire glas og server med råcreme.