Nem kartoffelpizza

Nem opskrift på lækker kartoffelpizza

Prøv den nemme kartoffelpizza du kan skære i både og servere som snack ellersom tilbehør til en suppe. Her får du opskriften på en lækker kartoffelpizza, som tilmed er nem at lave.

6 personer

Total:1 time 45 minutter

Arbejdstid:1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g fin durum mel
  • 2 ½ dl ricotta
  • 2-3 kartofler
  • 1 lille bundt timian
  • olivenolie
  • 200 g mozzarella

Dej:

  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  2. Ælt durum mel i dejen, og ælt til dejen er glat og smidig.
  3. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en time et lunt sted.
  4. Rul dejen tyndt ud i en oval på et melstrøget bord. Beklæd en bageplade med bagepapir. Løft dejen over på bagepladen. Pensl pizzabunden med olivenolie.

Fyld:

  1. Smør bunden med et jævnt lag ricotta. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolineller rivejern.
  2. Tænd ovnen på 250 gr. Fordel kartoffelskiver på bunden. Skyl og hak timian. Drys pizzaen med hakket timian.
  3. Smuldr mozzarella over i et jævnt lag. Dryp med olivenolie.
  4. Kom pizzaen i ovnen, og skru varmen ned til 225 gr. Bag pizzaen på midterste ovnribbe i 20-25 min.