Nem opskrift på lækker kartoffelpizza
Prøv den nemme kartoffelpizza du kan skære i både og servere som snack ellersom tilbehør til en suppe. Her får du opskriften på en lækker kartoffelpizza, som tilmed er nem at lave.
6 personer
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:1 time 20 minutter
Ingredienser
- 10 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
- 500 g fin durum mel
- 2 ½ dl ricotta
- 2-3 kartofler
- 1 lille bundt timian
- olivenolie
- 200 g mozzarella
Dej:
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
- Ælt durum mel i dejen, og ælt til dejen er glat og smidig.
- Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en time et lunt sted.
- Rul dejen tyndt ud i en oval på et melstrøget bord. Beklæd en bageplade med bagepapir. Løft dejen over på bagepladen. Pensl pizzabunden med olivenolie.
Fyld:
- Smør bunden med et jævnt lag ricotta. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolineller rivejern.
- Tænd ovnen på 250 gr. Fordel kartoffelskiver på bunden. Skyl og hak timian. Drys pizzaen med hakket timian.
- Smuldr mozzarella over i et jævnt lag. Dryp med olivenolie.
- Kom pizzaen i ovnen, og skru varmen ned til 225 gr. Bag pizzaen på midterste ovnribbe i 20-25 min.
5 fantastiske opskrifter på pizza & den perfekte pizzadej
-
Den bedste pizzadej
-
Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie
-
Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
-
Klassisk pizza med friske tomater, mozarella og basilikumolie
-
Pizza med løg, svampe, blåskimmelost og sorte oliven
-
Sød pizza med mascarpone, ferskner, hindbær og hvid chokolade