Nemme croissanter (horn)

Nemme croissanter (horn)

Nemme hjemmebagte croissanter - disse lækre horn vil med garanti gøre lykke både til morgenmad og som en let snack - måske i picnickurven?

(12 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 35 min.
  • Hævetid: ca. 1 time og 30 min.
  • Fryse-egnede
  • Ingredienser:
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 100 g smør (smeltet)
  • 2 spsk sukker
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1 æg (pensling)
  • Drys:
  • hakkede mandler
  • Tilbehør:
  • smør

  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en stor skål. Rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet, smeltet smør samt sukker.
  2. Rør gradvist mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt den glat og smidig. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  3. Del den i to lige store dele. Tril dem ud på et meldrysset bord til to cirkler med en diameter på ca. 30 cm.
  4. Del hver cirkel i 6 trekanter med en kniv, som når du skærer en lagkage ud, og rul dem til horn.
  5. Sæt croissanterne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
  6. Tænd ovnen på 225 grader. Lad croissanterne efterhæve 30 min.
  7. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med mandler. Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag ca. 15 min. Lad croissanterne køle af på en bagerist.