Nødde/appelsin-snitter

Nødde/appelsin-snitter

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 25 min.
  • Bagetid:
  • 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (14-16 stk)
  • 75 g smør
  • 125 g rørsukker
  • 3 æg
  • 2 (økologiske) appelsiner (1 ½ dl saft + skal)
  • 275 g hvedemel
  • 2 ½ tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 125 g sukker
  • 125 g valnødder eller hasselnødder

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker blødt med en håndmikser.
  2. Del æggene og pisk æggeblommerne i sukkermassen. Tilsæt fintrevet appelsinskal og appelsinsaft.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
  4. Bred dejen ud i bunden af en bradepande (24 x 30 cm) foret med bagepapir.
  5. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Pisk, til det bliver en blank og glat marengs.
  6. Bred det over kagedejen og drys med grofthakkede nødder. Bag kagen midt i ovnen i 30 min.
  7. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret og del den i 14-16 snitter. Lad dem afkøle på en rist.