Nøddelagkage med mokka

Nøddelagkage med mokka

Denne lagkage med nougat- og mokkacreme er let at lave og smager himmelsk.

1 kage, 10-12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Bundene er fryseegnede
  • Nøddebunde:
  • 300 g hasselnøddekerner (gem 100 g til pynt)
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 6 æg + 3 hvider fra æggene i cremen
  • 200 g sukker
  • lidt smør til formene
  • 1 dl espresso (eller stærk kaffe)
  • Kaffe-nougat-creme:
  • 200 g blød nougat (gem 25 g til drys)
  • 3 æg (brug kun blommerne)
  • 1 spsk. kaffepulver (instant kaffe)
  • ½ liter piskefløde

  1. Læg hasselnøddekernerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne i ca. 10 min. ved 200 grader. Hold øje med nødderne, så de ikke bliver for mørke.
  2. Lad nødderne køle lidt af. Gnid de brune hinder af nødderne. Tag 100 g nødder fra til pynt.
  3. Bunde: Blend 200 g ristede hasselnøddekerner til fint mel i en foodprocessor. Bland det med kartoffelmel.
  4. Del æggene til cremen i blommer og hvider. Sæt blommerne i køleskabet.
  5. Kom de 6 hele æg og 3 æggehvider i en skål. Pisk dem skummende og tyktflydende med sukker.
  6. Vend forsigtigt nøddemelet i æggeskummet.
  7. Fyld dejen i 2 smurte lagkageforme eller springforme.
  8. Bag bundene i ca. 20 min. ved 175 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist. Læg en kagebund på et fad og dryp med halvdelen af espressoen.
  9. Creme: Smelt nougaten over vandbad. Rør forsigtigt æggeblommer i. Lad kaffepulveret blive opløst i fløden. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt sammen med nougat-blandingen.
  10. Læg halvdelen af cremen på den ene kagebund. Læg den anden kagebund på og stænk den med resten af espressoen. Fordél resten af kaffe-nougatcremen på toppen, og drys med hasselnøddekerner og groftrevet nougat. Nyd kagen afkølet.