Nøddelagkage med mokka
Denne lagkage med nougat- og mokkacreme er let at lave og smager himmelsk.
1 kage, 10-12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Bundene er fryseegnede
- Nøddebunde:
- 300 g hasselnøddekerner (gem 100 g til pynt)
- 2 spsk. kartoffelmel
- 6 æg + 3 hvider fra æggene i cremen
- 200 g sukker
- lidt smør til formene
- 1 dl espresso (eller stærk kaffe)
- Kaffe-nougat-creme:
- 200 g blød nougat (gem 25 g til drys)
- 3 æg (brug kun blommerne)
- 1 spsk. kaffepulver (instant kaffe)
- ½ liter piskefløde
- Læg hasselnøddekernerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne i ca. 10 min. ved 200 grader. Hold øje med nødderne, så de ikke bliver for mørke.
- Lad nødderne køle lidt af. Gnid de brune hinder af nødderne. Tag 100 g nødder fra til pynt.
- Bunde: Blend 200 g ristede hasselnøddekerner til fint mel i en foodprocessor. Bland det med kartoffelmel.
- Del æggene til cremen i blommer og hvider. Sæt blommerne i køleskabet.
- Kom de 6 hele æg og 3 æggehvider i en skål. Pisk dem skummende og tyktflydende med sukker.
- Vend forsigtigt nøddemelet i æggeskummet.
- Fyld dejen i 2 smurte lagkageforme eller springforme.
- Bag bundene i ca. 20 min. ved 175 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist. Læg en kagebund på et fad og dryp med halvdelen af espressoen.
- Creme: Smelt nougaten over vandbad. Rør forsigtigt æggeblommer i. Lad kaffepulveret blive opløst i fløden. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt sammen med nougat-blandingen.
- Læg halvdelen af cremen på den ene kagebund. Læg den anden kagebund på og stænk den med resten af espressoen. Fordél resten af kaffe-nougatcremen på toppen, og drys med hasselnøddekerner og groftrevet nougat. Nyd kagen afkølet.