Nøddelagkage med nougatcreme og bær
Jubiii, det er bærtid, så spis løs af de herlige danske sommerbær, mens der er sæson for dem. Prøv f.eks. denne skønne lagkage med friske bær og nougatcreme.
Nøddelagkage til 10 personer
Nøddelagkage med nougatcreme og bær
- 100 g hasselnødder
- 3 æg
- 175 g sukker
- 2 spsk. mælk
- 125 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- Nougatcreme:
- ½ l piskefløde
- 200 g blød nougat
- Desuden:
- 300 g hindbær
- 200 g solbær
Sådan laver du nøddelagkage med nougatcreme og bær
- Kom nødderne i en bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Gnub hinderne af. Hak nødderne fint, brug evt. en foodprocessor.
- Pisk æg og sukker skummende og cremet. Tilsæt mælk og bagepulver blandet med hvedemel samt nødder. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, sidder der rå dej på, skal den bage lidt længere.
- Afkøl kagen, og skær den forsigtigt i 3 bunde.
- Kog fløden op i en gryde, det skal kun lige komme op til kogepunktet. Tag gryden fra varmen, og rør nougat i til den smelter. Afkøl blandingen natten over i køleskab. Pisk nougatfløden til cremet skum med en håndmikser.
- Skyl og afdryp bærrene godt. Læg en kagebund, og fordel 1/3 af cremen på. Kom 1/3 af bærrene på. Gentag 2 gange mere.