Nøddetærte

Nøddetærte

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 10 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • (6 personer)
  • 125 g smør
  • 120 g mel
  • 75 g sukker
  • 75 g nøddekerner (finthakkede)
  • Fyld:
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • 1-2 spsk rom eller cognac (kan udelades)
  • Drys:
  • Flormelis og revet appelsinskal (usprøjtet)

  1. Findel fedtstoffet i melet og kom sukker og nøddekerner i. Saml dejen.
  2. Del dejen i to eller tre portioner, alt efter hvor store bundene skal være i diameter. Tryk hver portion ud på bagepapir lagt på bagepladen til runde dejplader. Bag dem ved 200 grader i ca. 5 min. Lad dem svale helt, før de tages af pladen.
  3. Pisk fløden til skum og pisk sukker i. Vend evt. rom eller cognac i. Læg bundene sammen hermed.
  4. Drys med sigtet flormelis og kom fintrevet appelsinskal på.