1 appelsin i tynde skiver (helst ikke overfladebehandlet)
saft fra 2 appelsiner
korn fra 1 stang vanilje
100 g lys rørsukker
4 spsk. vand
Annonse
1. Lav først sirup. Kom skiver af appelsin i en gryde sammen med saft, vanilje, sukker og vand. Kog ind til en tyk sirup. Hæld siruppen på et glas, hvis kagen skal transporteres.
2. Pisk æggeblommerne med vaniljekorn og sukker, til det bliver cremet. Pisk langsomt olivenolien i.
3. T ilsæt mel, bagepulver, citronskal og appelsinsaft, og rør dejen godt igennem. Pisk hviderne stive, og fold dem i dejen til sidst sammen med de groft hakkede mandler.
4. Smør en stor springform, ca. 28 cm i diameter, med olivenolie, og drys sukker over. Hæld dejen i formen, og bag ved 180 grader i 35-40 min. Lad kagen køle af, og tag den ud. Drys med flormelis, og hæld orangesirup over ved servering.