One pot lasagne

One pot: Sådan laver du lynhurtig lasagne i one pot

Lasagne er altid er sikkert hit hos hele familien. Prøv opskriften på denne nemme lasagne lavet som one pot, der smager skønt!

6 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g bacon i små tern
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dl rødvin eller ekstra bouillon
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 4 dl bouillon
  • salt og peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. timian, gerne frisk
  • 8 lasagneplader

Desuden:

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 150 g reven mozzarellaost

Pynt:

  • frisk basilikum

Sådan gør du:

  1. Hak løg, bladselleri og gulerødder fint. Svits det i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød og svits det med, til det har skiftet farve.
  2. Tilsæt rødvin, og kog det op. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Kog det op.
  3. Lad sovsen simre ca. 20 min. under låg. Rør i det en gang imellem. Smag til med salt og peber.
  4. Bræk lasagnepladerne i mindre stykker, og kog dem med i kødsovsen ca. 10 min. Rør i retten jævnligt, så du sikrer dig, at den ikke brænder på.
  5. Fordel cremefraiche over retten. Drys den revne ost over.
  6. Læg låg over, og lad igen retten simre ca. 5 min. under låg.
  7. Hvis din gryde kan tåle ovnvarme, kan du i stedet bage retten ved 225 gr. i 5-10 min. Pynt med frisk basilikum.