Aspargessalat med kylling, avocado og macadamianødder
Mættende salat fuld af proteiner og knas, der sagtens kan gå som aftensmad.
4
Ingredienser
- 700 g kyllingebryst
- 2 bundter asparges
- 1 rødløg
- 2 spsk hvidvinsbalsamico
- 3 dråber flydende sødemiddel
- 200 g tomater
- 2 håndfulde babyspinat
- 100 g sukkerærter
- 1 bakke ananas-kirsebær.
- 2 avocado
- 40 g macadamianødder
- 1 lime, saften herfra
- 4 spsk hasselnøddeolie eller olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- 1.Kog kyllingen i vand i ca. 20 minutter, lad den køle af og pluk den i mindre stykker.
- 2. Snit aspargesene skråt i mindre stykker, og snit rødløget i tynde skiver. Marinér begge dele i hvidvinseddiken med laurbærblade og flydende sødemiddel.
- 3. Del ananaskirsebærrene og tomaterne.
- 4. Hæld næsten al hvidvinseddiken fra løg og asparges, og vend løg, asparges, tomater, babyspinat, sukkerærter og ananaskirsebær sammen til en salat.
- 5. Hak avocadoerne groft, og kom dem i salaten sammen med kyllingen.
- 6. Rist macadamianødderne på en tør pande i ca 2 minutter, og vend dem i salaten.
- 7. Rør olie og limesaft sammen, og hæld det over salaten. Drys med salt og peber, og server.
- 320 kcal pr portion
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk
PRØV OGSÅ: Laksespyd med æble og pekannødder