Bagt fisk med stegt fennikel og basilikumolie

Den letbagte fisk og fenniklens sødmefulde lakridssmag er et rigtig godt match.

Ingredienser

  • 300 g fisk fx helleflynder, torsk eller kuller
  • salt, peber og lidt olivenolie
  • ½ potte basilikum
  • ¼ dl olivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fennikel
  • lidt olivenolie til stegning
  • salt, peber og lidt citronsaft
  • 1 julesalat
  • ½ tsk æbleeddike
  • saften af ½ appelsin
  • 1 spsk skalotteløg, finthakket
  • ½ tsk chili, finthakket
  • Tilbehør: evt lidt godt brød.

Sådan gør du:

  1. Skær fisken i 2-4 portionsstykker, kom den i et ovnfast fad og krydr med lidt salt, peber og olivenolie. Bag fisken 8-10 minutter ved 185 grader lige inden servering.
  2. Pluk basilikum, og blend det sammen med olivenolie, hvidløg, salt, peber og citronsaft. Gør det gerne i en minihakker eller med stavblender – ellers kan det være svært at få blendet ordentligt på grund af den lille mængde olie.
  3. Skær fennikel i skiver af 1 cm tykkelse, og steg dem på en pande med olivenolie, til de er gyldne og møre, det tager ca. 5 min. Krydr fennikel med lidt salt, peber og citronsaft.
  4. Snit julesalat i tynde strimler og krydr med æbleeddike, appelsinsaft, skalotteløg og lidt chili.
  5. Anret bagt fisk med stegt fennikel, marineret julesalat og lidt basilikumolie på tallerkenen.
  6. Prøv også minitoast med stenbidderogn-creme
  7. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/