Bagte rødbeder med gedeost, timian og hasselnødder

Bagte rødbeder med gedeost, timian og hasselnødder

Rødbeder og gedeost er to råvarer, som klæder hinanden eminent godt. Her er de helt enkelt serveret med et grønt og et sprødt indslag fra timian og hasselnødder. Supersimpelt og supergodt!

8

Ingredienser

  • 1,2 kg rødbeder, skrubbet rene men gerne med skræl på
  • 5 spsk olivenolie
  • 5 spsk mørk eddike, f.eks. solbær eller balsamico
  • 1 tsk salt
  • 100 g hasselnødder
  • 1 lille bundt timian
  • 300 g blød gedeost, f.eks. gederulle befriet for skorpe

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200 grader, og læg rødbederne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i cirka 1 time, til de er helt møre (små rødbeder skal have lidt kortere tid, store rødbeder længere). Skær rødbederne i grove tern, og vend ternene med olivenolie og eddike, mens de stadig er varme. Lad dem køle af.
  2. Bag også hasselnødderne i ovnen ved 200 grader – det kan du sagtens gøre samtidig med, at rødbederne bager. Efter cirka 8-10 minutter løsner hinderne sig, og så er nødderne klar. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af i et viskestykke. Fjern hinderne ved at gnubbe nødderne, mens de er pakket ind i viskestykket. Hak nødderne groft.
  3. Anret rødbederne på et fad eller otte tallerkener, klip frisk timian over, og nulr gedeost oven på bederne til sidst.