Skønne kager

Bananmuffins med citronverbena og chiafrø

Prøv skønne bananmuffins med citronverbena og chiafrø.

BANANMUFFINS MED CITRONVERBENA OG CHIAFRØ

Tid: ca. 30 min. plus bagetid

(ca. 12 stk.)

3 modne bananer

100 g blødt smør

175 g lyst rørsukker

2 tsk. vaniljesukker

1 æg

2 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

170 g hvedemel

2 spsk. chiafrø

Topping:

200 g flødeost naturel

175 g flormelis

75 g honning

1 potte citronverbena

1. Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Rør smør med sukker og vaniljesukker, og tilsæt bananmos. Tilsæt ægget.

2. Bland hvedemel med bagepulver og salt, og rør i dejen sammen med chiafrø.

3. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i 15-20 min. Afkøl kagerne.

4. Pisk flødeost med flormelis til en luftig creme. Pisk honningen i. Smør glasuren på kagerne, og pynt med citronverbena.

TIP

Du kan sagtens erstatte chiafrøene med birkes.

► SE OGSÅ: Shortbread med citrontimian

► SE OGSÅ: Appelsinkage med mynte og kandiserede urter

► SE OGSÅ: Banankage med saltet karamel