Banankage med saltet karamel
Vi elsker den klassiske banankage endnu mere, når den dekoreres med en blød karamelglasur og sprøde saltflager.
Banankage med saltet karamel
Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(Ca. 12 stykker)
2 æg
170 g sukker
80 g smør
170 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 modne bananer
1 rund form ca. 22 cm
diameter
Karamelglasur:
125 g brun farin
1¼ dl piskefløde
saltflager
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
3. Smelt smørret, og afkøl. Bland mel med bagepulver, og rør det i dejen sammen med smørret. Tilsæt moste bananer.
4. Fordel kagen i en smurt rund form 22 cm i diameter, og bag kagen i ca. 35 min. Stik i kagen med en kødnål, og mærk efter, om den er bagt. Hænger dejen ved, bages kagen lidt længere. Afkøl kagen.
5. Kom brun farin og fløde i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og lad karamellen stå ca. 10 min. Rør i den af og til, mens den afkøler. Karamelglasuren vil nu tykne. Dekorer kagen, og drys med saltflager.
► SE OGSÅ: Chokoladebrownie med karamelcrunch
► SE OGSÅ: Sticky ‘Upside down’ med æbler
► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel