Opskrift på banankage

Banankage med saltet karamel

Vi elsker den klassiske banankage endnu mere, når den dekoreres med en blød karamelglasur og sprøde saltflager.

Banankage med saltet karamel

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(Ca. 12 stykker)

2 æg

170 g sukker

80 g smør

170 g hvedemel

1½ tsk. bagepulver

2 modne bananer

1 rund form ca. 22 cm

diameter

Karamelglasur:

125 g brun farin

1¼ dl piskefløde

saltflager

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.

3. Smelt smørret, og afkøl. Bland mel med bagepulver, og rør det i dejen sammen med smørret. Tilsæt moste bananer.

4. Fordel kagen i en smurt rund form 22 cm i diameter, og bag kagen i ca. 35 min. Stik i kagen med en kødnål, og mærk efter, om den er bagt. Hænger dejen ved, bages kagen lidt længere. Afkøl kagen.

5. Kom brun farin og fløde i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og lad karamellen stå ca. 10 min. Rør i den af og til, mens den afkøler. Karamelglasuren vil nu tykne. Dekorer kagen, og drys med saltflager.

► SE OGSÅ: Chokoladebrownie med karamelcrunch

► SE OGSÅ: Sticky ‘Upside down’ med æbler

► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel