Chokoladelinser
Her er linser med rigtig chokoladesmag. Chokolade har forskelligt indhold af kakao. Til cremefyldet kan du vælge en chokolade med 50-85% kakao. Jo højere kakaoindhold, jo mere kraftig og bitter bliver chokoladesmagen.
(ca. 8 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time
- Hviletid: ca. 1 time
- Koge-/bagetid: ca. 25 min.
- Dejen er fryse-egnet
- Mørdej med kakao:
- 125 g smør
- 150 g hvedemel
- 50 g kakao
- 1-2 tsk sukker
- 1 lille æg
- evt. 1 spsk koldt vand
- Chokoladecreme med vanilje (fyld):
- ½ stang vanilje
- 5 dl sødmælk
- 25 g sukker + lidt til drys
- 5 æggeblommer
- 25 g majsstivelse (maizenamel)
- 100 g mørk chokolade (kakaoindhold 50-85%)
- 1 æggehvide til pensling
- Mørdej: Skær koldtsmør i mindrestykkerogsmuldr detmed melog kakao,evt. i enfoodprocessor.Komsukker i og samldejen med sammenpisketæg og evt.vand. Tryk densammen udenat ælte den. Stil dejen i køleskabet i ca.1⁄2-1 time før brug.
- Chokoladecreme med vanilje: Flæk vaniljestangenog kom kornene ogden tomme vaniljestangi en gryde med mælk,sukker, æggeblommerog majsstivelse. Piskdet godt sammen. Kogcremen under omrøringca. 4 min. Tilsæt stykkeraf chokolade og lad demsmelte i cremen. Si cremenover i en skål. Dryscremen med sukker, såden ikke trækker skind.Sæt den i køleskabet.
- Chokoladelinser: Rulmørdejen ud og stik 8cirkler ud med en diameterpå 12 cm (skær evt.rundt om en kagetallerken).Læg dejstykkerne ilinseforme eller hullerne ien muffinpande. Kom 2-3spsk kold creme i hverlinse. Fold lidt af dejenind over cremen og penslkanten med æggehvide.Rul resten af dejen ud ogstik 8 cirkler ud med endiameter på 6 cm. Lægdem som låg på toppenaf kagerneog tryk demlidt til i kanterne.Sætkagernei en 200grader varmovn og bag ca. 20min. Afkøl påbagerist.