Chokolademousse med kanel og ingefær

Chokolademousse med kanel og ingefær

Her er desserten, der vil gøre selv den største dessertelsker helt blød i knæene, og så er det en perfekt gæstedessert, der præsenterer sig flot.

4 personer

Ingredienser

  • Mousse:
  • 150 g mørk chokolade (60 % kakao)
  • 4 past. æggehvider (2 bægre)
  • ½ dl rørsukker
  • ½ spsk. frisk ingefær
  • 1 tsk. kanel
  • Pynt:
  • 1½ dl piskefløde
  • kandiserede violer
  • chokoladekringler

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle af.
  2. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk igen, til æggehviderne er blanke og seje (ca. 3-4 min.). Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladen sammen med ingefær og kanel. Vend til moussen er ensartet.
  3. Fordel chokolademoussen i 4 glas. Stil glassene med mousse på køl mindst 1 time.
  4. Pisk fløden til skum, og fordel det på hver anretning, pynt med violer og chokoladekringler.