Chokolademousse med kanel og ingefær
Her er desserten, der vil gøre selv den største dessertelsker helt blød i knæene, og så er det en perfekt gæstedessert, der præsenterer sig flot.
4 personer
Ingredienser
- Mousse:
- 150 g mørk chokolade (60 % kakao)
- 4 past. æggehvider (2 bægre)
- ½ dl rørsukker
- ½ spsk. frisk ingefær
- 1 tsk. kanel
- Pynt:
- 1½ dl piskefløde
- kandiserede violer
- chokoladekringler
- Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle af.
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk igen, til æggehviderne er blanke og seje (ca. 3-4 min.). Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladen sammen med ingefær og kanel. Vend til moussen er ensartet.
- Fordel chokolademoussen i 4 glas. Stil glassene med mousse på køl mindst 1 time.
- Pisk fløden til skum, og fordel det på hver anretning, pynt med violer og chokoladekringler.
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup